Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter Waarborgfonds Kinderopvang

Gerdi

Gerdi Verbeet wordt per 1 november voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Waarborgfonds Kinderopvang. Ze volgt Margo Vliegenthart op, die deze functie ruim vier jaar bekleedde. Ook de onlangs door het Waarborgfonds opgerichte Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK) valt onder haar voorzitterschap.

Motie Van Aartsen/ Bos
Mevrouw Verbeet over haar keuze: ‘Ik was erbij toen de motie Van Aartsen/Bos werd aangenomen om school en opvang beter bij elkaar te laten aansluiten. In de praktijk moeten ouders echter toch nog vaak improviseren om zorgeloos naar hun werk te kunnen gaan. Waarom worden er in Nederland nog steeds scholen gebouwd zonder opvang, sport- en andere wijkvoorzieningen? Via mijn voorzitterschap van het Waarborgfonds en Ruimte-OK draag ik graag bij aan een nieuwe impuls op dit gebied.’

Voorzitter Tweede Kamer
Mevrouw Verbeet was vanaf 11 december 2001 Tweede Kamerlid voor de PvdA en van 6 december 2006 tot 20 september 2012 voorzitter van de Tweede Kamer. Voor die tijd werkte ze in het onderwijs, vooral in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Bron: Waarborgfonds Kinderopvang
ANP Photo, Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.