Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Genomineerde Carola Winter-Brandwijk

mvelsink
Wie wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar? Misschien wel Carola Winter-Brandwijk, pedagogisch medewerker bij Bso Wiedewei in Barendrecht (Kibeo).

Carola is meer dan een pedagogisch medewerker: ze is een groenspecialist in de kinderopvang. Dat komt goed uit nu er met het Wiedewei-concept een groene kinderopvang is opgezet. Carola loopt voorop om collega’s, kinderen, ouders en samenwerkingspartners te overtuigen van de meerwaarde van groen. Ze is als ‘metselaar’ actief voor de stichting Groen Cement en organiseert voor hen een workshop Groezelen. Oftewel het prikkelen van de zintuigen in een natuurlijke omgeving of met een natuurlijke inslag.

Voor beleidsmedewerker Esther Caljouw-van Garsel is het duidelijk: Carola wordt de Pedagogisch Professional van het Jaar. ‘Ze is enorm enthousiast,  kinderen spelen bij haar altijd buiten en ze laat ze anders kijken naar natuur.’ Ze maakte buitenkeukens van pallets en oude potten en pannen, waar kinderen paardenbloemsoep en moddertaarten kunnen maken.  Deze keukens zijn er inmiddels ook op andere Wiedewei-locaties. En Carola’s voorstel voor een luchtzuiverende plantenwand op het centraal kantoor laat zien dat ze verder denkt dan haar eigen werkomgeving.

Ze is iemand die anderen inspireert en het is een feest om met haar samen te werken

Niet onbelangrijk: Carola weet haar enthousiasme voor de natuur over te brengen op de kinderen. Ze organiseert wandeltochten en laat ze zo kennismaken met de natuur. Ouders van jonge kinderen mogen dan ook mee. Ook sleept ze de meest uitdagende materialen mee naar de bso om kinderen uit te dagen. En verder ravot en moddert ze net zo hard met de kinderen mee.

Collega Esther: ‘De beroemde uitspraak van Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”, zou zo Carola’s lijfspreuk kunnen zijn. Ze is iemand die anderen inspireert en het is een feest om met haar samen te werken. Ze is positief en als ze ziet dat er iets beter kan, dan gaat ze ermee aan de slag. Ze haalt de kwaliteiten van kinderen en collega’s naar boven en maakt het vak van pedagogisch medewerker uitdagend.’

Stemmen kan hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.