Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geld beschikbaar voor proef seksuele voorlichting

Seksuele

Basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs kunnen meedoen aan een aan een proef op het gebied van seksuele voorlichting waarbij de nadruk ligt op diversiteit. Het departement heeft voor de komende 2 jaar een potje van 1,26 miljoen euro euro beschikbaar.

Pesten en discriminatie
Het ministerie verwacht dat ‘verreweg de meeste scholen’ vanaf het komende schooljaar 2012-2013 aandacht zullen besteden aan seksualiteit en seksuele verscheidenheid. Scholen hebben namelijk al aangegeven behoefte te hebben aan concrete handvatten om dit te doen. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) biedt daarom de mogelijkheid in te tekenen op de ‘pilot’. Methoden van bijvoorbeeld het COC en de GGD kunnen worden getoetst. Er kunnen onder meer rollenspellen worden gehouden om daarmee pesten en discriminatie tegen te gaan. Ook kan in vertrouwenspersonen worden voorzien. De scholen gaan de zaken niet alleen in de lessen aanpakken, maar ook in contact met de ouders.

Homovoorlichting verplicht
De Tweede Kamer wil verder gaan en de homovoorlichting verplicht stellen. Onder druk van een grote meerderheid van de Tweede Kamer deed Van Bijsterveldt vorige week alsnog toezeggingen om de verplichte voorlichting op scholen over homo- en transseksualiteit toch nog in 2012 in te voeren. Dat kan niet meer zoals ze had beloofd in augustus, als het nieuwe schooljaar begint, maar november of december zou volgens haar kunnen mits het advies van de Raad van State niet tegenvalt.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.