Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen Groene Giraffen in 2014

In 2014 worden er geen Groene Giraffen uitgereikt, omdat er te weinig inschrijvingen zijn om de kwaliteit te garanderen die de prijs voor duurzame kinderopvang voorstaat. Organisaties willen graag meedoen met de verkiezing, maar om de verkeerde reden, zo laten de organisatoren weten.
Geen Groene Giraffen in 2014
Foto: ANP

De Groene Giraf is een stimuleringsprijs voor meer duurzaamheid en duurzame ontwikkeling bij kinderdagverblijven, buitenschoolse-opvanglocaties en kinderopvangorganisaties. De organisatie wil locaties in de kinderopvangbranche inspireren om duurzamer te gaan ondernemen zodat het milieu minder wordt belast en de leefomgeving van de kinderen verbetert.

Deadline

Eerder stelde initiatiefnemer Ilse Vlaming dat de prijs in het voortbestaan werd bedreigd. Er waren te weinig betalende deelnemers en Vlaming stelde daarom een deadline: als er voor 1 juli niet veel meer deelnemers bij komen of een geldschieter zich meldt, wordt de prijs dit jaar niet uitgereikt.

Checklist

Ondernemers konden meedoen door een checklist aan te schaffen voor 89 euro die hen helpt met het verduurzamen en duidelijk maakt waar nog kansen liggen. Alle deelnemers worden vermeld op de Duurzame Kaart. Zo laten ze aan potentiële klanten zien dat zij nadenken over een gezonde leefomgeving en zich zo positief onderscheiden van de concurrentie. De kinderopvangorganisaties die willen meedoen met de Groene Giraf, doen dit vooral om zich te onderscheiden en helaas minder om de leefomgeving van het jonge kind te verduurzamen, laat Vlaming weten.

Advies

Maar de Groene Giraf houdt niet op te bestaan, benadrukt Vlaming. De organisatie gaat sowieso door met het gezonder, groener en duurzamer maken van de leefomgeving voor kinderen. De checklist blijft beschikbaar en organisaties kunnen de Groene Giraf inhuren voor advies, workshops, PR en communicatieprojecten. Hoe de Groene Giraf in 2015 verder gaat, wordt later dit jaar bekend.

In 2013 kregen drie kinderopvanglocaties/organisaties de duurzaamheidsprijs De Groene Giraf uitgereikt. Dit zijn ondernemingen die aandacht hebben voor het milieu en dit op allerlei manieren in de praktijk brengen. Lees hier welke winnaars dat waren >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.