Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Geef een (prentenboek)cadeau’ van start

Samen ervoor zorgen dat álle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken, dat is het doel van het manifest Geef een (prenten)boek cadeau. De campagne start met ‘het mooiste jeugdboek ooit’. En vanaf april ligt voor de jonge kinderen het prentenboek Kikker is Kikker voor €2,- in de boekhandel.
iStock

Om de drempel voor het cadeau doen van een mooi kinderboek zo laag mogelijk te maken, zijn er ieder jaar twee populaire boeken verkrijgbaar voor slechts een paar euro. Dit jaar is dat het jeugdboek (€2,50) en het prentenboek Kikker is Kikker (€2,-).

Jeugdboek

De campagne is van start gegaan met ‘het mooiste kinderboek ooit’, Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. In de boekhandels liggen speciaal voor deze actie 200.000 exemplaren, die slechts €2,50 kosten. De stichting achter de campagne hoopt alle kinderen te bereiken, ook kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Prentenboek

Vanaf 5 april start de campagne met het prentenboek Kikker is Kikker, dat dan voor slechts €2,- te koop is bij de boekhandel. De bedoeling is dat ouders, opa’s en oma’s maar ook kinderopvanginstellingen, peuterspeelzalen en scholen massaal deze boeken aanschaffen en aan kinderen geven. Het streven is dat alle kinderen op deze manier een boekenplankje met de mooiste boeken bij elkaar kunnen sparen.

Manifest

Het Manifest Geef een (prenten)boek cadeau is een initiatief van uitgeverij Lemniscaat maar wordt inmiddels breed ondersteund door vele organisaties, waaronder Kinderopvangtotaal.nl. Alle partijen zetten zich in voor één doel: binnen drie jaar 1 miljoen kinderen bereiken.

Meer informatie: geefeenboekcadeau.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.