Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GDKK Anki Duin

GDKK Anki Duin

Samen met onderwijs: wordt dat de toekomst?
Plenaire lezing Anki Duin tijdens de Grote dag voor kleine kinderopvangorganisaties

Anki Duin is ervan overtuigd dat kinderopvangondernemers, groot én klein, niet om het onderwijs heen kunnen. Doe je dit namelijk wel, dan zou je wel eens een flink stuk van de bso-markt kunnen gaan verliezen waarschuwt zij. Een voordeel voor kleine kinderopvangorganisaties is dat je flexibeler kunt inspelen op de pedagogische aanpak van de school. 

‘Samenwerken met onderwijs, dat is zeker de toekomst! Basisscholen oriënteren zich op het product’ buitenschoolse opvang. Het onderwijs ziet in dat het zich met de héle dag van het kind moet bezighouden en niet enkel tot 15.00 uur. Ook de kinderen onder de vier jaar komen in het vizier van de scholen, zeker binnen schoolbesturen die het idee van een doorlopende lijn van 0-12 jaar omarmen. Scholen zullen zich naar ouders duidelijker gaan profileren. Waar staan ze voor wat betreft hun pedagogisch-didaktische visie? En hoe zit dat met levensbeschouwing? Kleine kinderopvangondernemers kunnen daar flexibel op inspelen en een aanbod organiseren dat de`kleur’ van de school ondersteunt.’

‘Dagarrangementen en kindcentra worden verwezenlijkt doordat ondernemers hun krachten laten zien en bundelen. Mijn tip aan kinderopvangorganisaties (groot en klein): zorg dat je als gelijkwaardige partner aan tafel zit, ook bij de gemeente. Laat zien wie je bent en welke meerwaarde je biedt in de samenwerking. De kinderopvang heeft andere competenties in huis dan het onderwijs. De kinderopvang moet zich aan het onderwijs verkopen als pedagogische expert, en dat mag best wat steviger.’

Anki Duin is projectleider van Andere Tijden in onderwijs en opvang en eigenaar van Duin projectmanagement.

Tijdens het congres de Grote dag voor kleine kinderopvangorganisaties houdt Anki Duin een plenaire lezing over het belang van samenwerken met het onderwijs en hoe (kleine) kinderopvangorganisaties dit kunnen aanpakken.
Wil je meer weten over dit congres? Bekijk hier het programma >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.