Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouders kunnen Europese diploma’s laten beoordelen

Gastouders kunnen Europese diploma's laten beoordelen

Gastouders die een diploma in de EU, IJsland, Noorwegen en Liechtenstein of Zwitserland hebben gehaald, kunnen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) laten beoordelen of hun diploma voldoet aan de opleidingseis die is gesteld voor gastouders. DUO beziet of het diploma gelijkwaardig is aan een van de aangewezen diploma’s uit de Regeling Wet Kinderopvang en beschikt namens de Minister van OCW hierover.

Gastouders met een diploma uit de eerder genoemde landen kunnen vanaf heden een verzoek indienen bij DUO. DUO zal alle aanvragen zo snel als mogelijk behandelen. Als de aanvraag voor 1 augustus 2010 volledig en correct is ingevuld en ontvangen door DUO, wordt deze in principe voor 15 augustus 2010 verwerkt.

Indien het diploma gelijkwaardig is aan een van de aangewezen diploma’s, voldoet de gastouder aan de opleidingseis zoals opgenomen in de Regeling Wet Kinderopvang. Gastouders weten dan of ze voldoen aan de opleidingseis of dat ze een diploma MBO-2 Helpende (Zorg en) Welzijn of een certificaat goed gastouderschap moeten hebben.
(bron: Min OC&W)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.