Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouders hebben vaker een hoger diploma

Opleiding

Uit een onderzoek onder 2400 gastouders van gastouderbureau 4Kids blijkt dat gastouders in 2013 gemiddeld hoger opgeleid zijn dan in 2011. Had in 2011 minder dan 20 procent een diploma op mbo-3-niveau voor de gastouderopvang, in 2013 is dat al 30 procent.

In 2010 werden er voor het eerst minimale scholingseisen aan gastouders gesteld. Zij moesten op z’n minst een diploma op niveau mbo-2  hebben. Gastouderbureau 4Kids ziet dat het door de opleidingseis steeds meer gastouders met een mbo-3-diploma aantrok. En vaak beschikten gastouders ook al over een hoger diploma op een ander vakgebied.

Integrale Kind Centrum
‘Het zou mooi zijn als over enkele jaren 40 – 50 procent van de gastouders een kwalificerend diploma op mbo-3, 4- of op hbo-niveau heeft’ zegt Sebastiaan Dekkers, directeur van 4Kids. Dekkers ziet voor gastouders in de toekomst een belangrijke rol weggelegd in het Integrale Kind Centrum (IKC). ‘Met hogere diploma’s kunnen we nog meer werk maken van voor- en vroegschoolse educatie en doorlopende leerlijnen.’

Samenwerking
Als een kind meerdere dagen verblijft op de peuterspeelzaal of school in het Intergrale Kind Centrum en daarnaast ook nog een gastouder bezoekt, is samenwerking belangrijk. ‘De gastouder kan haar gastkinderen bijvoorbeeld ontwikkelingbevorderende activiteiten aanbieden die zijn afgestemd op wat de kinderen leren op het IKC’ aldus het persbericht van 4Kids.

Bron: 4Kids
ANP Photo, Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.