Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gastouders gepasseerd bij investering 20 miljoen’

Marianne Velsink
Marianne Velsink
Gastouders

De Vereniging GastOuderBranche (VGOB) verbaast zich over de inhoud van de Kwaliteitsagenda Kinderopvang. Van de ruim 20 miljoen euro die wordt geïnvesteerd in de kinderopvang gaat geen cent naar de gastouderopvang. ‘Het is onvoorstelbaar dat als het op bezuinigingen aankomt gastouderopvang zijn deel mag opbrengen, maar als er investeringen worden gedaan gastouderopvang niet mag meeprofiteren’ aldus de VGOB.

Bureaucratie bij inschrijving LRK
De VGOB heeft dit punt, samen met andere punten van zorg, voorgelegd aan de Tweede Kamercommissie van het ministerie van Sociale Zaken voorafgaand aan het overleg dat donderdag 8 maart plaatsvindt. Hierin ook aandacht voor de te hoge leges die gemeenten heffen na inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang. De VGOB maakt zich over het algemeen zorgen over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het LRK. Ouders beschouwen de locaties en gastouders in het register als betrouwbaar, maar een vermelding in het LRK zegt niks over de kwaliteit van een opvanglocatie of gastouder. Ook ergert de Belangenvereniging zich aan de enorme bureaucratie die komt kijken bij aanmelding in het LRK.

Bron: VGOB
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.