Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastouderbureau roept op tot tekenen petitie

Met een speciale actie hoopt Christelijk Gastouderbureau De Herberg te bereiken dat nog veel meer gastouders de petitie tekenen tegen de hoge leges voor inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). De petitie is een initiatief van Vereniging GastOuderBranche (VGOB).
Gastouderbureau roept op tot tekenen petitie
Foto: ANP Photo

Tot nu toe is de petitie ruim 4600 keer getekend. Het gastouderbureau hoopt dat dit er in korte tijd veel meer worden, om zo op  een brede manier vanuit de gastouderopvang te protesteren tegen de hoge leges voor gastouders.

Kritische vragen

De hoogte van de leges verschilt per gemeente, maar in sommige gemeenten lopen de kosten op tot boven de 750 euro voor alleen de inschrijving. Voor gastouders is dat soms een reden niet te starten, omdat ze dit bedrag als starter niet kunnen ophoesten. De SP heeft naar aanleiding van de petitie al kritische vragen gesteld aan de minister en ook op lokaal niveau vinden er discussies plaats over de noodzaak om voor de administratie van het Landelijk Register zulke hoge bedragen door te berekenen aan gastouders, kinderopvanglocaties en peuterspeelzalen.
40.000 stemmen
Gastouderbureau De Herberg hoopt dat hun oproep leidt tot 30.000 nieuwe stemmen zodat het totaal in de buurt komt van de 40.000 stemmen. In juli wil de VGOB de petitie aanbieden aan minister Lodewijk Asscher.
Teken hier de petitie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.