Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flessenpost van kinderopvang De Sleutel spoelt aan in Engeland

Een jampot met briefjes van medewerkers van kinderopvang De Sleutel in Helmond is aangespoeld op de Britse kust. Een medewerker van de lokale reddingsbrigade vond de flessenpost.
Het jampotje met de wensen.

Het plan was afkomstig van eigenaresse Jenny van De Sleutel. ‘We hebben wel wat behoefte aan positivisme in deze coronatijd’, vertelt ze tegen RTL nieuws.

Een eerste poging ging via een wensballon, maar die vloog al snel in brand. Daarom besloten de collega’s om de wensbrieven in een jampotje te stoppen. De flessenpost werd vanuit de haven in Scheveningen de Noordzee ingegooid.

‘Corona snel voorbij’

De briefjes, met teksten als ‘Ik wens dat corona snel voorbij is’ en ‘Ik wens een gezellig 2021 met veel dansjes’, spoelden twaalf dagen later aan op de kust bij Yarmouth, 250 kilometer verderop.

De jampot werd gevonden door de hond van Lee Staff, die werkzaam is bij de reddingsbrigade. Hij vertelde zijn verhaal aan een verslaggever van een lokale krant. Lee heeft gebeld met Jenny en de hoop uitgesproken dat de wensen van de pm’ers van De Sleutel uit mogen komen.

Het Overzicht Taaleis 3F is geactualiseerd. Hierin staat op welke manier je kunt aantonen dat je medewerker over het vereiste taalniveau beschikt. De eisen verschillen voor de reguliere kinderopvang en de voorschoolse educatie. Lees het hele verhaal