Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FCB verbetert Risicomonitor na onderzoek

FCB verbetert Risicomonitor na onderzoek

Nog niet iedereen is tevreden over het gebruiksgemak van de Risicomonitor, het programma waarmee je de risicoinventarisatie kunt uitvoeren. FCB hield een onderzoek en heeft een aantal verbeterslagen gerealiseerd.

Verbeterpunten
Het is nu mogelijk sneller te schakelen tussen tabbladen en tegelijkertijd vragenlijsten te inventariseren en het actieplan in te vullen. Je hebt op organisatieniveau meer inzicht in de status van een risicoinventarisatie bij andere locaties en kunt meerdere locaties in één keer aanmaken en importeren via een formulier.

Gebruiksonvriendelijk
In totaal deden 192 respondenten mee aan het onderzoek van wie 69 procent de Risicomonitor wel gebruikt en 31 procent niet. De gebruiksonvriendelijkheid is hiervoor een veelgenoemde oorzaak en ook dat de Risicomonitor teveel tijd zou nemen. Een kwart van de gebruikers logt een aantal keer per week in op de Risicomonitor. Positief zijn de gebruikers over de aanmeldprocedure, de lay-out, de indeling en het taalgebruik. Negatief zijn ze over het gebruikersgemak en de werkbaarheid van de site.

RI Veiligheid en Gezondheid
Ruim tweederde deel van de respondenten heeft de RI Veiligheid en RI Gezondheid uitgevoerd, bijna de helft de RI Brandveiligheid, een derde deel de RI Arbo en een vijfde deel de RI Hygiënecode. Men is tevreden over de indeling en het inschatten van risico’s, maar niet over de vragenlijsten die als te uitgebreid worden ervaren omdat er vaak dubbele vragen inzitten. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.