Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Factsheet personenregister kinderopvang aangepast

De factsheet personenregister van SZW en GGD GHOR Nederland is aangevuld en heeft een nieuwe naam gekregen: de Denklijn personenregister kinderopvang.
iStock

In de Denklijn personenregister kinderopvang is informatie toegevoegd over het aanvragen van een VOG. Ook zijn nieuwe praktijkvoorbeelden opgenomen, onder meer over het onderwijspersoneel in een IKC en taxichauffeurs.

Stand van zaken personenregister

In maart 2018 is het personenregister kinderopvang in werking getreden. Richtlijnen voor dit personenregister stonden in de Factsheet personenregister kinderopvang, opgesteld door SZW en GGD GHOR Nederland. De factsheet is aangevuld  en heeft een nieuwe naam gekregen: Denklijn personenregister kinderopvang. Inmiddels zijn meer dan 190.000 personen ingeschreven in het personenregister kinderopvang en gekoppeld aan een kinderopvangorganisatie. Zij worden continu gescreend op strafbare feiten.

Lees ook: Het personenregister kinderopvang is een direct gevolg van de aanbevelingen van de commissie Gunning. Tamara van Ark noemde de uitvoering van het personenregister door DUO eerder succesvol. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.