Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra VVE-geld grote gemeenten

Extra VVE-geld grote gemeenten

Vanaf 2012 tot 2015 krijgen grote gemeenten extra middelen voor de voor- en vroegschoolse educatie, maar ook voor zomerscholen en schakelklassen. In totaal wordt er dit jaar 70 miljoen euro per jaar over de G37 verdeeld. In 2013 is dat 95 miljoen euro. De focus ligt op het wegwerken/voorkomen van achterstanden bij kinderen onder de vier jaar zodat zij zonder taalachterstand naar de basisschool gaan.

Taalniveau pm’ers
Per gemeente worden concrete afspraken gemaakt hoe dit gerealiseerd moet worden. Eén van de genoemde maatregelen is om het taalniveau van pedagogisch medewerkers te verbeteren of om meer hbo’ers in de zetten op VVE-locaties in de kinderopvang. Minister van Bijstelverld wil dat VVE-locaties opbrengstgerichter gaan werken. Ook wil ze dat gemeenten een gericht ouderbeleid in gaan voeren omdat is bewezen dat ouderbetrokkenheid een belangrijke factor is bij het tegengaan van achterstanden bij risicoleerlingen.

Download hier een document met daarin de gemaakte bestuursafspraken

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.