Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Experimenteren met dagarrangementen kinderopvang

Dagarrangement

Kinderopvangorganisaties die samenwerken met het basisonderwijs kunnen nog tot 1 november een aanvraag indienen om gezamenlijk mee te doen met het experiment ‘intergrale dagarrangementen’. In totaal krijgen vijftien samenwerkingsverbanden ruim drie jaar de tijd om te experimenten met dagarrangementen voor kinderen.

Het experiment is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken. Als je wordt ingeloot, start het experiment 1 januari 2013 en het loopt door tot 1 juli 2016. Deelnemers mogen, in overleg met de GGD, afwijken van kwaliteitsregels. Dit kan bijvoorbeeld door de grootte van de groep aan te passen.

Onderwijsprestaties
Uit het experiment moet blijken of een innovatieve samenwerking tussen opvang en onderwijs een positief effect heeft op het welbevinden en de onderwijsprestaties van leerlingen en de tevredenheid van leerkrachten en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang. Ook moet duidelijk worden of de experimenten ouders meer lucht geven in de combinatie van werken en de zorg voor de kinderen.

Voorwaarden voor deelname
Voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat er nu al sprake is van een samenwerking tussen opvang en het basisonderwijs. De samenwerkingsvisie moet helder op papier staan en de financiële onderbouwing moet kloppen. Het mag niet zo zijn dat de overheid, door het experiment, meer kosten kwijt is aan kinderopvangtoeslag. Verder moet er sprake zijn van een minimaal aanbod van het dagarrangement van twee dagen per week en van 07.30 tot 18.30 uur.

Lees meer informatie >>

Download hier het aanvraagformulier >>

ANP Photo, Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.