Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Even ongegeneerd praten over ouderschap aan De Oudertelefoon

Eerlijk zijn over het ouderschap. Ga er maar aan staan. Durven we dat wel? Even ongegeneerd van je af praten, je hart luchten, misschien wel flink klagen, delen dat je het moeilijk hebt of ergens niet uit komt wat betreft de opvoeding van je kinderen. Het kan nu (anoniem) via De Oudertelefoon.
even-ongegeneerd-praten-over-ouderschap-aan-de-oudertelefoon
AA+W / stock.adobe.com

Het ouderschap is lang niet altijd even makkelijk. Het opvoeden van kinderen kan behoorlijke uitdagingen met zich mee brengen, en voor ouders is het prettig om nu en doen hun hart écht te kunnen luchten.

De Oudertelefoon

De Oudertelefoon is een nieuw initiatief om een luisterend oor aan ouders te bieden. De Oudertelefoon is een anonieme hulplijn, die ouders kunnen raadplegen wanneer het hen even te veel wordt. En dat gebeurt niet alleen in het Nederlands; ook ouders met Turks, Berbers en Arabisch als eerste taal kunnen daar terecht. Het is vergelijkbaar met De Kindertelefoon, maar dan voor ouders.

Chatten in eigen taal

Ouders kunnen in plaats van bellen ook chatten met een vrijwilliger van De Oudertelefoon. Doordeweeks kan dat tussen 9.00 tot 15.00 uur en ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur. Dit kan in het Nederlands en Engels. Op dinsdagavond is het ook mogelijk om te chatten in het Turks (20.00 tot 22.00 uur) en op donderdagmiddag is het mogelijk om in Berbers/Arabisch te chatten tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook is het mogelijk om op die tijden te bellen in de eigen taal.

​‘We willen alle ouders en opvoeders in Nederland laten weten dat we bestaan. Zodat ze van onze diensten gebruik kunnen maken wanneer daar behoefte aan is, maar ook om ze gewoon te laten weten dat ze niet de enigen zijn bij wie het soms even allemaal te veel wordt’, laat de organisatie weten op de website.

Posters

Om zoveel mogelijk ouders te bereiken zijn er posters en flyers van De Oudertelefoon beschikbaar, die bijvoorbeeld op de kinderopvang opgehangen kunnen worden of aan ouders kunnen worden meegegeven. De posters en flyers zijn gratis te bestellen, klik hier.

De Kindertelefoon ziet sinds de coronapandemie een flinke toename in gesprekken over sexting en seksueel grensoverschrijdend gedrag online. Tijdens de lockdowns was er zelfs een verdubbeling. Ook kinderen van 10 tot 12 jaar nemen hierover steeds vaker contact op. ‘Iets wat begint als een onschuldige flirt op social media kan eindigen in dreiging en chantage.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.