Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EU wil uitbreiding babyverlof

EU wil uitbreiding babyverlof

De Europese Unie wil het babyverlof zowel voor moeders als vaders uitbreiden. Voor moeders moet dit naar 20 weken gaan en voor vaders naar twee weken. Het Europese minimum is 14 weken verlof. Nederland hanteert momenteel 16 weken voor moederschapsverlof.

Extra kosten van 180 miljoen per jaar
MKB-Nederland heeft aangegeven dat het helemaal niet zit te wachten op deze regel omdat het werkgevers minsten 180 miljoen extra per jaar gaat kosten. Ook de Tweede Kamer verwierp alsnog het voorstel. Volgens het MKB kennen werkgevers en werknemers elkaar zo goed dat ze gezamenlijk tot afspraken komen als meer verlof of andere werktijden nodig zijn. Bovendien hebben vaders al veel mogelijkheden om tijdelijk minder te werken en het werk te combineren met zorg. MKB-Nederland zet zich op meerdere terreinen intensief in voor deze combinatie van werk en zorg, zoals de kinderopvang, ouderschapsverlof en deeltijdwerk. De Europese Unie focust zich in het nieuwe voorstel teveel op de landen die babyverlof niet goed geregeld hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.