Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EU pakt kindermisbruik aan

De Europese Unie gaat kindermisbruik strenger aanpakken. Zo krijgen werkgevers het recht om informatie uit het strafregister op te vragen. Een kinderdagverblijf bijvoorbeeld kan zo voorkomen dat een veroordeelde pedofiel wordt aangenomen.

Grensoverschrijdend
VVD-Europarlementariër Jan Mulder liet in de nieuwe regels zetten dat een dergelijk antecedentenonderzoek van personeel in kinderdagverblijven grensoverschrijdend in de hele EU mogelijk is. Het Europees Parlement in Straatsburg stemde donderdag in met de strengere wetgeving tegen seksueel misbruik van kinderen. Lidstaten worden onder meer verplicht websites met kinderpornografie op hun grondgebied van het net te halen.

Grote impact
Eurocommissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) toonde zich verheugd met de stemming. Volgens Malmström kan de nieuwe richtlijn een grote impact hebben. ‘Het wordt gemakkelijker misdrijven tegen kinderen te vervolgen en te voorkomen en de bescherming van de slachtoffers wordt verbeterd.’ De EU-lidstaten moeten nu de voorstellen aannemen.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.