Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro herkent zichzelf niet in de kritiek

Estro

Het geschetste beeld van Estro in het televisieprogramma De Slag om Nederland stemt niet overeen met de dagelijkse bedrijfsvoering en de inhoud van de inspectierapporten van Estro. Dit schrijft de in opspraak geraakte kinderopvangorganisatie op haar website. In het televisieprogramma werd een verband gelegd tussen de financieringsstructuur van Estro en de kwaliteit op de groepen.

In een brief aan ouders schrijft Estro dat de VPRO hun weinig kans gaf om in te gaan op onderwerpen die zijn aangereikt. ‘De vooraankondiging van het programma is in onze ogen erg op sensatie en een eenzijdig beeld gericht. De VPRO schetst hiermee een karikatuur van de werkelijkheid.’

Onderbezetting
Een pedagogisch medewerker van Estro klaagde in de uitzending over een onderbezetting op de groep waardoor de veiligheid niet gegarandeerd is. Ook zou het voorkomen dat er kinderen bij het ophalen van school vergeten worden. Tegelijkertijd keek een financieel journalist kritisch naar de jaarafrekening van Estro waarop enorme schulden staan. GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman vindt het niet kunnen dat durfkapitalisten investeren in kinderopvang en stelde hierover Kamervragen.

Nieuwe financieringsstructuur
Estro geeft aan sinds een maand juist een nieuwe financieringsstructuur te hebben overlegd waarin de schuldenlast met 75 procent is teruggebracht. Daarnaast laat Estro weten jaarlijks 10 miljoen euro te investeren in huisvesting, opleidingen voor medewerkers, veiligheid en kwaliteit. Dat het in orde is, bewijzen de inspectierapporten ‘waar Estro op 96 procent van de onderdelen op locaties voldoende scoort.’

Maatregelen
Maar de kinderopvangorganisatie gaat vooral uitgebreid in op de klachten van de bso-medewerker van de Amsterdamse bso Iduna. De bso moet zich aanpassen aan de nieuwe omstandigheden, omdat er meer opzeggingen dan aanmeldingen zijn, schrijft Estro op haar website. Ondertussen heeft het management in samenspraak met medewerkers en de oudercommissie een aantal maatregelen getroffen. Estro ontkent dat mogelijk vergeten kinderen in verband staan met de voorbereidingstijd.

Estro betreurt het, dat de medewerker ervoor gekozen heeft om haar beklag te doen via de media en niet via een vertrouwenspersoon binnen de organisatie.

Lees hier de reactie >>

Bron: Estro
ANP Photo, Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.