Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro heeft nieuwe directievoorzitter

Jean-Pierre Bienfait wordt de nieuwe directievoorzitter van kinderopvangorganisatie Estro. Het rommelde het afgelopen jaar flink aan de top bij de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Algemeen directeuren Walter Blom en Sabine Kloos stapten op en later ook de voorzitter van de raad van commissarissen Arthur Brouwer. Crisismanager Rob Schuyt nam in maart de leiding tijdelijk over.
Estro heeft nieuwe directievoorzitter
Foto: ANP Photo

Onder de hoede van crisismanager Schuyt werden er afgelopen jaar 400 voltijdbanen geschrapt binnen Estro. De holding in Amersfoort werd verkleind en er verdwenen arbeidsplaatsen op zes regiokantoren. ‘Pijnlijk, maar onvermijdelijk’ schreef Estro in haar persbericht. De ontslagen vielen ook onder pedagogisch medewerkers.

Ervaring

Bienfait is een ervaren bestuurder, maar heeft geen verleden in de kinderopvang. Hij is 22 jaar werkzaam geweest binnen Makro, waarvan de afgelopen drie jaren als eindverantwoordelijke. Hiervoor was hij ook actief in het buitenland, onder anderen in Egypte, China en Thailand. Hij is verder lid van een denktank die burgemeester Van der Laan van Amsterdam ondersteunt bij de armoedebestrijding.

Raad van commissarissen

Daarnaast is voor Estro een nieuwe raad van commissarissen samengesteld die bestaat uit Hans Rijnierse, Hans Hillen en John Woodward. Rijnierse wordt per 1 november benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is scheidend bestuursvoorzitter van Sodexo en lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en lid van de SER.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.