Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Esther Banda – Meivakantie

Esther Banda - Meivakantie

Twee weken vakantie. Dit betekent: ” Thema bedenken, veel googlen, welk uitje kunnen we gaan maken, wat past bij het thema qua knutselen. Kortom: werk aan de winkel. Ik kan met grote trots zeggen: We hebben een geweldig programma in deze meivakantie!

Het thema is “Stormvogel Show Nieuws”.
Ben je nieuwsgierig naar ons programma, dan verwijs ik naar onze website. www.mereltje.nl, onder het kopje BSO Stormvogel. Ga dan naar: Laatste Nieuws en daar kun je de meivakantie downloaden.

Dinsdag 29 april 2008:
Vandaag op het programma: “Een Stormvogel modeblad maken. Iedereen mag 3 setjes kleding meenemen. Of, eigen kleding , of verkleedkleren. We gaan een echte catwalk maken en van alle mannequins maken we glitter en glamour foto’s.

Iedereen heeft er aan gedacht om kleding mee te nemen. De kinderen komen met tassen vol kleding de BSO binnen stappen en zijn er helemaal vol van. We beginnen met het maken van een catwalk. Er wordt gesleept met tafels. De zijkanten worden versierd met crêpepapier en zelfgemaakte slingers. Iedereen is hard aan het werk. Na een uur staat er in de ruimte een heuse catwalk met rode loper!

De kinderen kleden zich vol enthousiasme om. Er wordt enorm veel gelachen en de voorpret is misschien nog wel leuker. De mannequins worden aangekondigd door twee kinderen vanuit onze zelfgemaakte televisie. Het was een groot succes. Als Charlotte de catwalk als koningin op loopt en daarbij een versje zingt wordt er gehuild van het lachen. Jullie hadden erbij moeten zijn. Statig liep ze haar versje zeggend over de rode loper. Hilarisch!!!

Als afsluiting maken we van elke dag een gedeelte voor onze Stormvogel Show Nieuws Krant. Ook van deze dag laten we de kinderen iets schrijven en tekenen. Als ik thuis ben en de geschreven stukjes van de kinderen lees, “het was een superdag!” schreef Fae! Kim eindigde met: “Het was een supergave dag!”, roep ik mijn eigen kinderen en laat ze enthousiast alle foto’s van die dag zien. Als dan mijn eigen mannetje zegt: ” Mama, mag ik morgen ook mee naar de BSO?”, denk ik… BSO in de vakantie…Juist dan is het leuk!

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.