Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Esther Banda – He lekker, lente

Esther Banda - He lekker

Volgens Piet Paulusma is april nog altijd te koud. De gemiddelde temperatuur ligt na de eerste 20 dagen op 6.9 graden. Toch is het weer heerlijk!

Omdat het zonde is om niet naar buiten te gaan hebben we een wandeling voorbereid met spelletjes, opdrachten en vragen. Schooltas in de mandjes, drinken , ontbijtkoek, plassen en met de rode BSO pet op snel naar buiten.

Onze BSO staat aan de rand van een grote heide vlakte. Op 5 minuten loopafstand ligt het heidemeertje met een mooi zandstrand. Als we richting heidemeertje lopen doen we ondertussen bomentikkertje en een “ren je rot” spel. De vragen die we stellen gaan over de afgelopen periode op de BSO. “Wat was het thema van de voorjaarsvakantie?”, en “Hoe heette de Eekhoorn die de vriendelijke toverheksen Sofie en Sofia altijd hielp met het maken van een tover drankje voor alle dieren in het bos?”. Als alle kinderen dan naar de plek van antwoord B lopen en luid roepen “dat was Eddie Eekhoorn”, kijken wij elkaar aan. “Sjee, dat ze dat nog weten”.

Bij het heidemeertje, op het zandstrand, houden we even pauze en mogen ze lekker vrij spelen met de meegenomen scheppen en emmers. Annemarie en ik voelen ons bevoorrecht. Zittend in het zonnetje, genietend van de kinderen om ons heen. Wat hebben we toch fijn werk.Als het 16.15 uur is nemen we de kinderen, met wat tegenzin, mee terug naar school.

Als afsluiting doen we op het schoolterrein het lachende hyena spel. Er gaat 1 kind op de grond liggen. De volgende gaat zo liggen dat zijn hoofd op de buik van nummer 1 ligt. Nummer 3 met zijn hoofd op de buik van nummer 2 enzovoorts. Zo ontstaat dan een kringetje van kinderen die met hun hoofden op de buik van hun buurman ligt. Nummer 1 roept dan hard “HA”. Nummer twee zegt “HAHA”. Nummer drie weer “HAHAHA”. geloof me, voor nummer 6 aan de beurt is ligt de hele groep helemaal in een deuk.

Wat een leuke middag…In het zonnetje, op het strand gespeeld en veel gelachen. Piet Paulusma kan het dan met zijn cijfers koud noemen, wij voelen aan alles: “Het is Lente!”.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.