Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ervaren leidsters krijgen ontheffing

Ervaren leidsters krijgen ontheffing

Oudere en ervaren leidsters voldoen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 automatisch aan de kwalificatie-eisen voor de peuterspeelzaal. Het gaat om leidsters die geboren zijn voor 1 januari 1955 en met minstens 15 jaar ervaring als beroepskracht in de peuterspeelzaal.

Alleen op peuterspeelzalen
Peuterspeelzalen moesten vanaf augustus 2010 voldoen aan minimale opleidingseisen voor hun medewerkers. Vanaf toen gold de eis dat er altijd een gediplomeerde leidster (PW-3) op een groep peuters moest staan en op officiële VVE-peuterspeelzalen zelfs twee gediplomeerde medewerkers. Oudere medewerkers voldoen door deze ontheffing alnsog automatisch aan alle eisen vanwege hun ruime ervaring. De maatregel geldt overigens alleen voor peuterspeelzalen. VVE-medewerkers op kinderdagverblijven moeten wel nog steeds minimaal gediplomeerd zijn op PW-3 niveau.

Wel VVE-scholing
De ontheffing geldt uitsluitend als de leidster de benodigde scholing heeft gevolgd en certificaten heeft behaald voor het VVE-programma waarmee de peuterspeelzaal werkt. Bekijk hier de officiële publicatie in het Staatsblad >>

2 REACTIES

  1. Ik ben een vrouw van 56 jaar. Op 1 nov 2010 heb ik mijn diploma SPW3 kinderopvang gehaald via Capabel. Ja kost veel geld en moeite (niemand die je helpt) . Geen WW of DWI, ik had nergens recht op. Toch heb ik het gedaan en gehaald. Je bent nooit te oud en wacht niet tot iemand je helpt. Ik doe nu PW4 kinderopvang en hoop eind juni 2011 daarvoor af te studeren. Dat was heel heel heftig deze PW4 via Capabel.
    Daarna werken (doe ik nu al in de kinderopvang) .

  2. Lees alle reacties
  3. kwalificatie-eisen in de kinderopvang is prima, alleen pakt dat in mijn geval erg slecht uit. ik ben een man van 46 jaar die al ruim 10 jaar werkzaam was in de BSO met een diploma Recreatie Sport Leider en ik had mijn vaste baan opgezegd om een nieuwe uitdaging aan te gaan als senior leider bij een andere kinderdagverblijf. Na een half jaar een goede beoordeling gekregen en een een jaar contract. Echter na de berichten van o.a het Hofnarretje in A’dam kwam mijn opleiding in eens ter discussie te staan en volgde er een ontslag procedure. Geprobeerd te solliciteren bij andere organisatie’s, maar kom niet meer aan het werk omdat ik niet aan de kwalificatie-eisen in de kinderopvang voldoet…Het FCB houd vast aan hun lijstje en ik sta nu letterlijk met een WW uitkering in de kou…
    het UWV doet niets, geen scholing geen EVC traject en geen bemiddeling. kortom ik ben afgeschreven….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.