Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigenaar kinderopvang voor rechter voor oplichting

134 gezinnen zijn gedupeerd door fraude met kinderopvangtoeslag door kinderopvangeigenaar Moestapha A. Sommige families werden zelfs bedreigd met huisuitzetting.
134 gezinnen zijn gedupeerd door de fraude met kinderopvangtoeslag.
134 gezinnen zijn gedupeerd door de fraude met kinderopvangtoeslag. - Foto: Free Images

Dit meldt het OM. De eigenaar van kinderopvang De Parel in Capelle aan den IJssel moet zich komende maand verantwoorden voor de rechter. Moestapha M. en zijn vrouw worden verdacht van fraude, witwassen, valsheid in geschrifte, misleiding en oplichting ter waarde van minimaal twee miljoen euro. Hij vroeg op naam van meer dan honderd gezinnen kinderopvangtoeslag aan. De belastingdienst vorderde vervolgens bedragen tot 138.000 euro terug bij deze ouders.

Misbruik identiteitsgegevens

Moestapha A. vertelde ouders bij kinderopvang in Capelle, Gouda en Zoetermeer dat zij gratis gebruik konden maken van zijn service. Tegelijkertijd misbruikte hij hun identiteitsgegevens bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst trok eerst de huur- en zorgtoeslag in van de families die de vorderingen niet terug wilden of konden betalen. Ze werden zelfs met huisuitzetting gedreigd. Pas nadat gemeente Capelle aan den IJssel zich ermee bemoeide, kregen ze tijdelijk rust. Staatssecretaris Wiebes schortte de invordering op, in afwachting van de uitkomst van de rechtbank.

Het is niet de eerste keer dat er gefraudeerd wordt met kinderopvangtoeslag. Onlangs kwam een grootschalige fraude in de gastouderopvang aan het licht. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.