Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén digitaal volgsysteem voor IKC’s

Digitale systemen van kinderopvang en onderwijs matchen niet met elkaar. Dat kan onhandig zijn in de samenwerking in een Integraal Kindcentrum of een brede school. Software-organisatie voor de kinderopvang KindPlanner komt met een oplossing.
Door de koppeling is het niet langer nodig om de ontwikkelingen van een kind in twee systemen vast te leggen.
Door de koppeling is het niet langer nodig om de ontwikkelingen van een kind in twee systemen vast te leggen. - Foto: iStock

– ADVERTORIAL –

Er wordt in de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs veel gesproken over  de belemmeringen in regelgeving, maar de digitale samenwerking vormt ook vaak een struikelblok. Scholen werken vaak met leerlingvolgsystemen, kinderopvangorganisaties met anders ingestoken kindvolgsystemen. Software-organisatie KindPlanner speelt in op deze situatie en zocht contact met ParnasSys, het meest gebruikte leerlingadministratie- en leerlingvolgsysteem voor basisscholen in Nederland.

Dubbele administratie

Deze samenwerking heeft geleid tot het ontwikkelen van een geïntegreerde oplossing aan scholen en kinderopvangorganisaties die intensief samenwerken in een brede school of een Integraal Kindcentrum. Het systeem van ParnasSys kan eenvoudig gekoppeld worden aan het systeem van KindPlanner. Dit voorkomt dat er dubbele administratie doorgevoerd wordt.

Kinderopvang en onderwijs zouden als één organisatie moeten functioneren, met twee dagen opvang voor alle kinderen tot 4 jaar en recht op naschoolse opvang voor oudere kinderen. Dit plan presenteerde de Regiegroep Kindcentra 2020. Lees het volledige plan >>

Digitale brug

Door de koppeling is het niet langer nodig om de ontwikkelingen van een kind in twee systemen vast te leggen. Er wordt letterlijk een digitale brug geslagen tussen onderwijs en opvang. De voorschoolse -, naschoolse – en tussenschoolse kinderopvang kunnen ook in het systeem worden geïntegreerd.

KindPlanner

KindPlanner is een webbased oplossing specifiek voor de kinderopvang. Het pakket bestaat uit een backoffice applicatie, een ouderportaal, mobiele applicaties voor op de groepen en informatiezuilen voor kinderen en ouders. parnasSys is een webbased leerlingadministratie- en leerlingvolgsysteem. Het wordt gebruikt door meer dan 4500 scholen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.