Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dwangverpleging voor dader steekpartij Arnhem

Dwangverpleging voor dader steekpartij Arnhem

De man die in januari 2011 bijna met zijn mes toesloeg op een Arnhems kinderdagverblijf gaat voor dwangverpleging naar een tbs-kliniek. Uiteindelijk viel hij zes willekeurige mensen op straat aan met een slagershakblijl en keukenmessen. Er vielen wonder boven wonder geen doden, wel gewonden.

Gesloten deur
In eerste instantie wilde de man een pedagogisch medewerker en kinderen doden. Dit werd hem ingegeven door stemmen in zijn hoofd. Maar het lukte de man niet om op het terrein van het kinderdagverblijf te komen. Omdat er niet werd opengedaan op het kinderdagverblijf zocht hij zijn slachtoffers ergens anders. De man stak eerst een mes in de rug van een passant en probeerde daarna zijn bovenbuurman te steken. Vervolgens hakte hij op een andere flatbewoner in en op het hoofd van een man bij een winkelcentrum. Vervolgens op een fietser die te hulp schoot en op de beveiliger van het winkelcentrum. De man heeft alles bekend.

Niet dreigend
In De Gelderlander vertelt Ton Eland, eigenaar van het kinderdagverblijf dat de man zich niet dreigend gedroeg. ‘Een van de leidsters was buiten met vijf kinderen, ik zat op het kantoortje en een andere leidster was met een paar kinderen binnen. Van wat er toen buiten is gebeurd, heb ik pas gehoord nadat ik het geloei van de politieauto’s hoorde’, aldus Eland.

Lees ook: Arnhems kinderdagverblijf aan ramp ontsnapt >>

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.