Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de winnaars!

De winnaars van de verkiezing Pedagogisch professional/coach van het Jaar zijn bekend. Denise Rondeel (van Tante Tuitje in Eibergen) is Pedagogische Professional van het Jaar en Robin van de Nesse (De Kleine Wereld in Amsterdam) is Pedagogisch Coach van het Jaar geworden. De verkiezing is een initiatief van beroepsvereniging PPINK en vakblad Kinderopvang.  
Dit zijn de winnaars
Dit zijn de winnaars van de verkiezing Pedagogisch professional/coach van het Jaar 2021

Tijdens het online PPINK-festival op de Dag van de Pedagogisch medewerker (16 september) werden de winnaars bekend gemaakt. Na de beoordeling door de vakjury waren er ook nog twee online stemrondes. Het bleef tot het laatst toe spannend.

Pedagogisch professional

Denise Rondeel is vanaf de start in 2019 betrokken geweest bij de kleinschalige kinderopvang Tante Tuit in Eibergen. Ze gelooft in permanente educatie en volgt nu een hbo-opleiding Kindercoach. ‘Ik wil zoveel mogelijk leren om nog meer uit mijn werk te halen. Je leert het kind beter “lezen” en daarop inspelen. Ik raak nooit uitgeleerd.’

Juryrapport

De jury prees  haar en schreef onder meer: “Denise is een goede ambassadeur voor het beroep. Ze kan visie en politieke aspecten goed verwoorden en overbrengen in de taal van pm’ers. Denise is een energiek teamplayer die veel waarde hecht aan verscheidenheid en talentontwikkeling”.
De andere twee genomineerden voor deze prijs waren Tessa Bekker van het Kasteeltje in Tiel en Inge van Riet, van ’t Kickertje in Den Hoorn.

Pedagogisch coach van het Jaar

Robin van de Nesse werd Pedagogisch Coach van het Jaar. Zij werkt bij de Kleine Wereld in Amsterdam. Robin is de drijvende kracht achter de gespecialiseerde VVE-groepen. Ze regelde de opstart ervan en haar coaching was verbindend en inspirerend. Door haar verdienste ziet de gemeente De Kleine Wereld als voorbeeld van permanente educatie van de VVE-groepsleiding. Tijdens de lockdown heeft Robin razendsnel de trainingen en workshops online vormgegeven. Zo konden zoveel mogelijk medewerkers toch scholing volgen tijdens de sluiting.

Juryrapport

De jury schreef onder meer over haar: “Robin zit stevig in haar rol als coach en werkt ook hier vanuit kennis en ervaring. Ze heeft helder voor ogen wat belangrijk is bij het coachen van haar teams maar beweegt tegelijkertijd flexibel mee met de leerbehoeften en mogelijkheden. Robin heeft oprecht plezier en voldoening wanneer pm’ers succes ervaren van wat ze geleerd hebben.”

De andere twee genomineerden voor deze titel waren: Tom Lindt (ZON! Kinderopvang in Den Hoorn/Delft en Miranda Bron van Ska Amersfoort.

Prijzen

De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch professional of beleidsmedewerker/coach. De hoofdprijs voor beide categorieën is een Reggio inspiratie studiereis naar Zweden of Italië in 2022. Deze reis wordt aangeboden door WerkendLeren en Kameleon. Verder krijgen de winnaars een jaar lang gratis lidmaatschap van PPINK, een reportage en coverfoto in het blad Kinderopvang en een jaar gratis abonnement op het blad Kinderopvang.

Jury

De jury bestond uit: Myrte van Gurp, directeur PPINK (juryvoorzitter), Floor de Jong, beleidsmedewerker BOinK, Marike Vroom, hoofdredacteur Kinderopvangtotaal,  Annerieke Franssen, Ministerie SZW (team kwaliteit), Asja Godthelp en Emmeline Bijlsma, (adjunct)directeur BK, Hanneke de Vries (onderwijskundige Werkend Leren), Loes Ypma (voorzitter BMK), Ruben Fukkink (hoogleraar Kinderopvang UvA) en Elsbeth Post (directeur Kinderopvangacademie).

Derde keer

De prijs van Pedagogisch professional van het Jaar is voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Carola Schouten (Wiedewei) en Gerold Tilborg (Impuls). De prijs voor Pedagogisch coach/beleidsmedewerker is dit jaar voor het eerst georganiseerd.

Meer weten over de verkiezingen. Lees meer over de andere genomineerden en bekijk de filmpjes hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.