Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit is de top-10 van kinderopvangorganisaties in Nederland

KidsFoundation is met ruim 47.000 kindplaatsen veruit de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Humankind en Kind & Co Ludens staan op de tweede en derde plaats. Dat blijkt uit een nieuwe marktverkenner van adviesbureau Kikken.

‘De landelijke monitor is bedoeld om iedereen kennis te laten maken met de dashboards van de marktverkenner en om de beschikbare data in de branche te vertalen naar bruikbare inzichten in de markt,’ zegt Bas Vermeulen van bureau Kikken.

‘We beginnen eenvoudig met onderlinge omvang van de marktspelers en daar zullen we periodiek nieuwe interessante gegevens aan toevoegen. Op termijn gaat de monitor het feitelijk gebruik van de kinderopvang per gemeente in kaart brengen,’ aldus Vermeulen.

Regionale verschillen

De monitor bevat ook een kaart van Nederland met het aantal beschikbare kindplaatsen per 100 inwoners per gemeente. De regionale verschillen zijn groot, zo blijkt. De Randstad, oostelijk Brabant en Groningen scoren bijvoorbeeld hoog, en het Rivierengebied en de Veluwe laag.

De monitor is hier te raadplegen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.