Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze voedingsmiddelen vergroten de weerstand van kinderen tegen virussen

Een relatief eenvoudig dieet maakt jonge kinderen veel weerbaarder tegen virussen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag aan de Universiteit Twente.

Foto iStock

Met een wekelijks menu dat uit vier componenten bestaat zijn kinderen minder vaak ziek en zijn ze minder moe. Dat meldt vakblad Vroeg. Het gaat om een dagelijks gebruik van volle melk en roomboter. Daarnaast zouden ze vijf keer per week groene groentes moeten eten en zeker drie maal per week rundvlees.

Door het volgen van dit voedingsadvies hebben kinderen na vier maanden minder koorts, hoesten en snotteren ze minder, gebruiken ze minder antibiotica, gaan ze minder naar de huisarts en zijn ze minder moe. Ook slapen de kinderen beter.

Blijven kwakkelen

Van der Gaag deed de afgelopen jaren onderzoek bij kinderen in de regio Twente. Van alle kinderen die bij haar op de kinderpoli komen heeft 95 procent namelijk wel klachten, maar geen medisch aanwijsbare reden waarom ze blijven kwakkelen met hun gezondheid. Daarom is Van der Gaag gaan onderzoeken wat voor effect voeding kan hebben op deze kinderen.

Het volledige proefschrift van Ellen van der Gaag vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.