Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze onderwerpen staan in 2022 op de agenda van Expertisecentrum Kinderopvang

Met welke drie onderwerpen gaan de ontwikkelteams van het Expertisecentrum Kinderopvang in 2022 aan de slag? Er is gestemd en dit is de uitkomst: 1.) Groepsdynamica, 2.) Ongewenst gedrag en 3.) Pre-pubers in de bso.
deze-onderwerpen-staan-in-2022-op-de-agenda-van-expertisecentrum-kinderopvang
Pinkypills / Getty Images / iStock

Zoals elk jaar kon er ook in 2021 gestemd worden op de onderwerpen voor volgend jaar. De deelnemers van de ontwikkelteams van 2021 hebben een lijst met 10 onderwerpen samengesteld, waarop de afgelopen weken gestemd kon worden.

Aansluiten bij de sector

Vervolgens hebben 499 pedagogisch professionals gestemd op de onderwerpen die zij graag terugzien op de agenda in 2022. Directeur van het Expertisecentrum Kinderopvang, Yvette Vervoort: ‘Hierdoor bepalen de professionals uit de sector wat de focus is van het Expertisecentrum. En dat is precies de bedoeling: aansluiten bij dat wat de sector bezighoudt op het gebied van pedagogische kwaliteit in de dagelijkse praktijk.’

Onderwerpen

De drie onderwerpen waarmee ontwikkelteams aan de slag gaan in 2022 zijn geworden:

  1. Groepsdynamica 
  2. Ongewenst gedrag 
  3. Pre-pubers in de BSO 

Werving ontwikkelteam

In januari start de werving van het ontwikkelteam groepsdynamica. Dat ontwikkelteam start in maart 2022. Een ontwikkelteam bestaat uit een onderzoeker en ongeveer zeven pedagogisch professionals die werkzaam zijn bij een kinderopvangorganisatie (pedagogen, pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers).

Financiering ontwikkelteams

Om de andere twee onderwerpen uit te werken in ontwikkelteams is meer geld nodig, meldt het Expertisecentrum Kinderopvang. De sector zelf bekostigt het Expertisecentrum: er zijn nu bijna 50 organisaties die een bijdrage leveren. Meer informatie daarover is te vinden op de website van het Expertisecentrum Kinderopvang.

De onderzoekers van de ontwikkelteams van het Expertisecentrum Kinderopvang delen de meest opvallende wetenschappelijke inzichten uit hun onderzoek tijdens drie webinars in november. Elk webinar focust op een ander onderwerp: risicovol spel; complexiteit in een verticale groep en samenwerking met ouders. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.