Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze maand salarisverhoging kinderopvang

Zoals afgesproken in de cao Kinderopvang, ontvangen pedagogisch medewerkers deze maand een loonsverhoging van 1,2 procent.
Loonstijging.jpg
Pedagogisch medewerkers ontvingen in één jaar tijd drie keer een lichte loonstijging. - Foto: iStock

Het gaat om het maandsalaris vanaf april dat met 1,2 procent stijgt. Vanaf juli 2017 worden de salarissen nog eens met 1 procent verhoogd. Dit is dan de derde loonsverhoging in een jaar tijd, want de eerste loonsverhoging van 1 procent vond plaats in juli 2016.

Loonstijgingen

De loonstijgingen zijn allemaal vastgelegd in de cao 2016-2017. De loonstijgingen komen bovenop de jaarlijkse verhoging waar pm’ers mogelijk recht op hebben als zij het maximum van de salarisschaal nog niet hebben bereikt.

Nieuwe cao

In januari 2017 ontvingen pm’ers een eenmalige bijdrage van 50 euro bruto naar rato van de omvang van het dienstverband. Ook dit was vastgelegd in de cao. De cao Kinderopvang loopt tot en met 31 december 2017. Dat betekent dat cao-partijen in de loop van dit jaar weer met elkaar om tafel gaan om nieuwe cao-afspraken te maken.

Bekijk de huidige cao-tekst hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.