Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De toekomst van gastouderopvang: ‘Het is tijd voor een inhaalslag’

Het aantal gastouders in Nederland neemt al jaren af. Toch maken bijna 100.000 kinderen gebruik van deze kleinschalige vorm van kinderopvang. Wat is er nodig om dit vak toekomstbestendig te maken? In deze serie over de toekomst van de gastouderopvang: Gabriëlla Wijnberg, bestuurslid van Stichting Nysa.
de-toekomst-van-gastouderopvang-het-is-tijd-voor-een-inhaalslag
Gabriëlla Wijnberg, bestuurslid van Nysa
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Ik begrijp dat het voor de kwaliteit van de gastouderopvang goed zou zijn als het niveau naar niveau 3 wordt getrokken. Daarentegen denk ik dat wanneer dit echt zou gaan gebeuren, we meer gastouders kwijt gaan raken. Gastouders die al eerder het EVC traject hebben gevolgd of juist gastouders die ontzettend goed zijn met kinderen maar voor wie Zorg en Welzijn niveau 3 te hoog gegrepen is. Ik vind het juist mooi dat mensen met niveau 2 die wel de zorg voor kinderen in de vingers hebben, die niet op een KDV kunnen werken toch met kinderen kunnen werken binnen de gastouderopvang.

    Mocht er desondanks toch worden besloten om wel naar niveau 3 als opleidingseis over te gaan, dan zou ik ervoor pleiten dat dit alleen van toepassing is voor nieuwe registraties van gastouders. En willen voorkomen dat de huidig geregistreerde gastouders wederom belast worden met een nieuwe opleidingseis.