Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Nationale Voorleesdagen 2021: doe jij (digitaal) mee?

De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari. Traditiegetrouw leest prinses Laurentien voor, dit keer doet zij dat in het tv-programma 'Zin in Zappelin' op woensdagochtend 20 januari. Bekijk welke (digitale) activiteiten er allemaal gehouden worden.
Afbeelding uit het boek 'Coco kan het;'

De Prinses leest voor aan 25 kinderen die via een live-verbinding in de studio aanwezig zijn. Het voorleesboek is het Prentenboek van het Jaar: ‘Coco kan het’, dat is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen. Het boek gaat over de babyvogel Coco die het heel spannend vindt om voor het eerst zijn vleugels uit te slaan. Het boek is gekozen als Het Prentenboek van het Jaar door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.

De Nationale Voorleesdagen

Dit jaar is de achttiende editie van De Nationale Voorleesdagen, een project van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen van kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Coco kan het

Kom alvast in de stemming en dans en zing mee met het vrolijke liedje ‘Coco kan het!’, speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.
Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music.

Activiteiten

Wil je meer inspiratie? Bekijk wel voorleesactiviteiten er worden gehouden of meld jouw eigen activiteit aan. Klik hier

Bronnen: koninklijkhuis.nl/nationalevoorleesdagen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.