Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De bso weer open: zo communiceer je positief met ouders

Hoera! De buitenschoolse opvang gaat weer open. Vanaf maandag mogen na een lange tijd alle kinderen weer naar de opvang. Tijd voor communicatie aan ouders dus. Een aantal tips van Wendy Meerbeek, van meersocial:
de-bso-weer-open-zo-communiceer-je-positief-met-ouders
Afbeelding via: meersocial
  • Ik zie verschillende communicatie voorbij komen; van hoera tot voorzichtigheid. Kies voor positieve communicatie! Als kinderopvangorganisatie en als pm’er heb je de kinderen en ouders gemist. Dat willen ze ook voelen. Ouders hebben de laatste maanden bijna een onmogelijke prestatie geleverd: ze begrijpen vaak de noodzaak, maar zijn ook corona-moe. Dus, tijd om om te denken: ‘When life gives you lemons, you make lemonade’. Als opvang kan je hierbij helpen, jij bent aan zet! Laat ouders en kinderen weten dat je op ze wacht, dat alles goed komt en jullie je best doen om alles zo goed mogelijk te regelen. En hoe dat eruitziet, zet je in een overzicht. De conclusie is: met alle kinderen is het natuurlijk veel leuker!
  • Informeer ouders zo snel mogelijk: wat is jullie concrete plan? Wat wordt er van ouders en kinderen verwacht? Zet alle regels/maatregelen nog even op een rij. Houd het zo overzichtelijk mogelijk.
  • Vertel ouders wat jullie de komende tijd met de kinderen gaan doen: wat is het thema waar de groep mee zal starten? Wat staat er deze periode op de planning? Zo kunnen ouders hun kind goed voorbereiden op de start.
  • Maak een leuke poster met daarop een foto van blije kinderen en bijvoorbeeld met de tekst: ‘De bso gaat weer open!’ Plaats het logo van jouw kinderopvang erbij en hang het op; bij de ingang, op de groepen, op het raam en misschien is er ook wel een plekje op (een aantal) scholen? Ook kun je dit digitaal heel goed delen via social media en op je website. Zo laat je in één oogopslag zien hoe blij je bent dat de opvang weer volledig opengaat.

‘Er is veel gebeurd, heb daar ook aandacht voor’

  • Zorg voor een welkomstcadeautje. De kinderen kunnen het best weer spannend vinden om na maanden weer naar de bso te gaan. Er is veel gebeurd, heb daar ook aandacht voor. Organiseer bijvoorbeeld een klein welkomstfeestje, hang de slingers op en geef de kinderen een hartenballon om te laten weten dat je ze niet vergeten bent.
  • Houd ouders op de hoogte, ook wanneer de kinderen weer gestart zijn op de bso. Dit kan door middel van een bericht in de ouderapp, een telefoontje of een leuke nieuwsupdate. Of, las een vragenuurtje met de pedagogisch medewerker in. Hoe is de eerste week verlopen? Hoe reageerden de kinderen? Wat hebben jullie gedaan? Neem ouders mee want ondanks dat ze vast en zeker blij zijn dat de bso weer open is, vindt iedereen het ook weer spannend.

Bron: meersocial.nl 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.