Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dader moord Erbas 22 jaar de cel in

De rechtbank in Amsterdam heeft de moordenaar van kinderopvanghoudster Arzu Erbas veroordeeld tot 22 jaar cel. Volgens de rechtbank is er van enige verzachtende omstandigheden niks gebleken en is een zeer langdurige gevangenisstraf noodzakelijk.

Getalenteerde, geliefde persoonlijkheid
Op 10 augustus 2009 werd de eigenaresse van het Amsterdamse kinderdagverblijf Moeders Schoot voor haar locatie met twintig messteken doodgestoken. De rechtbank baseert de veroordeling van Nevzat K. op meerdere getuigenverklaringen. Volgens de rechtbank heeft K. een vrouw vermoord die in haar omgeving bekend stond als een geliefde, getalenteerde en ondernemende persoonlijkheid. ‘Wat het motief ook is geweest, hij heeft met het doodsteken van Arzu Erbas een gruwelijke en meedogenloze moord gepleegd’, aldus de rechtbank.

Aanleiding onbekend
Wat nu de aanleiding van de moord was, is nog steeds niet bekend. Nevzat K. heeft zijn betrokkenheid bij de moord steeds ontkend, maar ook niet meegewerkt aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid. In Turkije is hij al eens veroordeeld voor moord. In 2007 ontsnapte hij uit de gevangenis en vluchtte naar Nederland. Turkije heeft inmiddels om zijn uitlevering gevraagd omdat hij daar nog negen jaar de cel in moet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.