Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

D66 wil meer flexibele kinderopvang

D66 wil meer flexibele kinderopvang

D66 wil dat er meer flexibele kinderopvang komt zodat ouders arbeid en zorg beter kunnen combineren. Bovendien moet worden toegezien dat basisscholen de wettelijke verplichting nakomen om te zorgen voor opvang van kinderen tussen 8.30 en 18.30 uur.

Niet meer van deze tijd
Nog een belangrijke maatregel om arbeid en zorg beter te kunnen combineren vindt D66 ruimere openingstijden van gemeentebalies.Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya van de oppositiepartij noemt het niet meer van deze tijd dat gemeentebalies vaak alleen tussen 09.00 uur en 17.00 uur open zijn, terwijl dan de meeste mensen aan het werk zijn en een dag vrij moeten nemen om een paspoort of rijbewijs aan te vragen.

21e eeuw proof
Gemeenteloketten zouden volgens haar minimaal 5 uur per week buiten de kantooruren open moeten zijn. Dit is één van de voorstellen die Koser Kaya dinsdag doet tijdens de behandeling van de begroting Sociale Zaken om publieke voorzieningen ’21e eeuw proof te maken’.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.