Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

D66 geeft voorzet voor alles-in-één-school

Er moet één school komen voor kinderen van 2,5 tot en 12 jaar, vindt D66. Peuterspeelzaal, kinderopvang, vroeg- en voorschoolse educatie èn gewoon basisonderwijs moeten worden gecombineerd op een school die van half 8 in de ochtend tot half 7 in de avond open is.
D66 geeft voorzet voor alles-in-één-school
Foto: ANP Photo

Alle kinderen met een leer- of taalachterstand kunnen daar meteen worden bijgespijkerd, want dat is hard nodig, aldus Kamerlid Paul van Meenen. Hij heeft zelfs taalachterstanden gezien in het middelbare en hogere beroepsonderwijs.

Slepen met kinderen

Daarbij is de alles-in-één-school ‘een uitkomst’ voor werkende ouders, aldus D66. Volgens Kamerlid Steven van Weyenberg komt er zo een eind aan hun ‘gesleep met jonge kinderen’. De plannen zijn terug te vinden in de D66-notitie Kiezen voor Kwaliteit.
Kinderopvangtoeslag

In hetzelfde rapport is te lezen dat D66 vindt dat de kinderopvangtoeslag niet alleen voor werkende ouders moet zijn. Ook niet werkende ouders zouden recht moeten hebben op kinderopvangtoeslag. Zo is de kinderopvang een basisvoorziening voor alle kinderen, ongeacht achtergrond.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. In mijn perceptie heeft D66 nog niet eerder zo expliciet ingezoomd op het onderwijs. Heeft D66 het alleen over het primair onderwijs of ook over het voortgezet onderwijs? Ik denk dat dat de heer Pechtold (D66) dit idee/deze visie gejat heeft van de heer E. van ’t Zelfde, directeur osg Hugo de Groot, Rotterdam? Zie ook : http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2013-2014/superschool.html of http://www.osghugodegroot.nl/ . Politiek is niet alles, maar alles is politiek waar gejat wordt.

  3. Kom op zeg: 4 is vroeg genoeg. hiermee blijkt zelfs dat D66 scholen ziet als een soortement van dump voor peuters. zoals het in dit bericht staat beschreven is dit geen oplossing. Het is goed dat er keus is maar ouders moeten niet gedwongen worden kinderen naar een super school te brengen. Gelukkig heeft deze partij dan ook voorlopig nog niets te zeggen…

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.