Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cultuureducatie bij Korein

Landelijke bestuurders van het ministerie van Onderwijs ondertekenden vandaag samen met gemeenten en provincies het Bestuurlijk kader Cultuur en Onderwijs. In Eindhoven deden bestuurders vandaag hetzelfde. Hier zet o.a. kinderopvangorganisatie Korein zich in voor meer cultuureducatie.
Cultuureducatie bij Korein
Foto: ANP Photo

In het landelijke Bestuurlijk kader Cultuur en Onderwijs staan randvoorwaarden voor scholen en culturele instellingen om te blijven werken aan de kwaliteit van het cultuuronderwijs. Het kader werd ondertekend door OCW-minister Jet Bussemaker.

Lokale invulling

In Eindhoven hebben ze met het programma Cultuur&ik een lokale invulling om meer met cultuureducatie in de gemeente te doen. Kinderopvang, onderwijs en het beroepsonderwijs (Fontys) gaan samenwerken om cultuureducatie van kinderen in Eindhoven te verankeren.

Fantasie

Cultuur&ik moet kinderen van 0 tot 13 jaar prikkelen om hun creatieve vermogen in te zetten. Het programma gaat uit van de fantasierijke en onderzoekende houding die elk kind van nature heeft. Door deze aangeboren houding van jongs af aan te stimuleren, ontdekken kinderen spelenderwijs hun talenten.

Techniek&ik

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers worden binnenkort geschoold tot Cultuur&ik-coaches. Ze leren hoe ze de fantasierijke en onderzoekende houding van kinderen het beste kunnen stimuleren. Het programma heeft veel raakvlakken met het eerder uitgerolde programma Techniek&ik. Ook dit programma loopt op kinderopvang en scholen in Eindhoven en ook hierin stimuleren leerkrachten en pm’ers de nieuwsgierigheid van kinderen.

Eindhoven

Net als het programma Techniek&ik start Cultuur&ik in de gemeente Eindhoven, maar de ambitie is om het programma uit te rollen naar organisaties in de brainportregio (regio Eindhoven) en later naar de rest van Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.