Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Consultatie Wet maatschappelijke BV begonnen

Met de Maatschappelijke BV (de BVm) wil het kabinet maatschappelijk ondernemerschap beter organiseren en stimuleren. Onlangs is de consultatie over een nieuwe wet begonnen. Dit is een belangrijke concrete stap op weg naar het wetsvoorstel.
informatiecentrum-kinderopvang-wil-sector-voorzien-van-objectieve-informatie
AdobeStock

Met de BVm kunnen maatschappelijke ondernemingen zich straks duidelijk herkenbaar maken. Voor zakelijke relaties wordt daarmee duidelijk dat ze met een bedrijf te maken hebben dat maatschappelijke impact vooropstelt boven het uitkeren van winst aan aandeelhouders. De winst blijft voor een deel behouden voor het verder realiseren en uitbouwen van maatschappelijke impact. De beoogde BVm-wet schept waarborgen voor de winstbestemming en verslaglegging over de maatschappelijke impact

Afgelopen zomer kondigde staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken aan een aparte juridische vorm voor maatschappelijke ondernemers uit te werken. Met de maatschappelijke bv wil Keijzer de inmiddels meer dan 5000 maatschappelijke Nederlandse ondernemers ondersteunen in het bereiken van hun missie.

Waardering maatschappelijk karakter

Staatssecretaris Keijzer: ‘De BVm zorgt voor een betere erkenning van, en daarmee waardering voor het maatschappelijk karakter van onze sociale ondernemers. Voor financiers, leveranciers en consumenten wordt het gemakkelijker om sociale en maatschappelijke ondernemingen te herkennen. En om vanuit deze gedeelde visie zaken te doen.’

De consultatie is begonnen op 8 maart voor een periode van tenminste zes weken. Hier vind je meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.