Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

CompaNanny start met thuisopvang

CompaNanny start met thuisopvang

Om de bezuinigingen in de kinderopvang het hoofd te bieden, wil het Amsterdamse bedrijf CompaNanny zich onderscheiden met een speciale dienst: kinderopvang bij het gezin thuis. De pedagogisch medewerker aan huis moet de oplossing bieden aan grote gezinnen,  menen de initiatiefnemers.

Flexibel
Sinds augustus biedt de Amsterdamse kinderopvangorganisatie deze dienst aan. Het gaat om formele kinderopvang, waarbij ouders dus aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Ouders kunnen met de zogenaamde nanny flexibel afspreken op welke tijden zij beginnen, of zij een handje helpen in het huishouden, of ze helpen met de kinderen uit bed halen en klaarmaken voor school en of ze bijvoorbeeld aan het einde van de het eten alvast klaar maken.

Combinatie

De meest ideale situatie voor het kind is een combinatie van een kinderdagverblijf voor de sociale ontwikkeling en de opvang thuis voor individuele aandacht, meent de organisatie. Ouders kunnen zelf samenstellen hoeveel dagdelen ze gebruik willen maken van het kinderdagververblijf, thuisopvang en de bso.

Goedkoper

Een pedagogisch medewerker thuis kan voor de grotere gezinnen al snel een paar honderd euro per maand schelen, meent de organisatie. Het is goedkoper dan het kinderdagverblijf aangezien de nanny een uurtarief hanteert waarvoor ze voor meerdere kinderen zorgt. CompaNanny adviseert een uurtarief van 16,75 voor drie kinderen en 18,25 euro per uur voor vier kinderen of meer. Het uiteindelijke tarief bepaalt de ouder in overleg met de nanny.

CompaNanny kinderopvang is opgericht in 2003 in Amsterdam met een tiental kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in de Randstad.

Bron: CompaNanny/ANP-Photo

 

5 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Een afgeronde, kwalificerende opleiding
  MBO+/HBO werk en denkniveau
  Aantoonbare werkervaring met kinderen van 0-13 jaar oud
  Hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel
  Inlevingsvermogen
  De drive om jezelf steeds verder te ontwikkelen en kritisch naar jezelf kijken
  Goede sociale en communicatieve vaardigheden (je spreekt vloeiend Nederlands) met een klantgerichte instelling
  Fysiek gezond
  bron: http://www.compananny.nl/nl/2389-Vacatures.html

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.