Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

College Almere wil peuterspeelzaal opnemen in kinderopvang

College Almere wil peuterspeelzaal opnemen in kinderopvang

Aan de gemeenteraad van Almere is voorgesteld om 26 peuterspeelzalen te laten opgaan in de kinderopvang. Als de gemeenteraad het plan van het college van burgemeester en wethouders goedkeurt, gebeurt dat per 1 januari 2014.

Het college wil dat er per wijk een samenwerking tussen de kinderopvang  en de basisscholen komt, meldt de krant Almere Vandaag. Dat moet uiteindelijk leiden tot de ontwikkeling van Integrale Kindcentra. Het plan is, dat alle tachtig peuterspeelzaalmedewerkers, die nu in dienst zijn van stichting De Schoor, herplaatst worden bij de kinderopvangorganisaties waar de gemeente mee gaat samenwerken.

Kinderopvangtoeslag
De gemeente koopt plekken in bij de kinderopvang voor kinderen van Almeerse gezinnen die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en ook niet in aanmerking komen voor een plek in de voor- en vroegschoolse educatie. Het gaat om vijf- à zeshonderd kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar.

Bron: Almere Vandaag/ANP-Photo/Juan Vrijdag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.