Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Channah Zwiep – Drempelvrees

Facebook, Twitter, MSN, Skype; de sociale media gaan een klein beetje aan mij voorbij. Ik ben geen actieve gebruiker. Ik houd via internet dus niet bij wat vrienden en bekenden allemaal mee maken in hun dagelijks leven. Geen idee of zij op dit moment op familiebezoek zijn, of een cd van Anouk beluisteren. Over mijn leven lezen zij ook weinig, want ik heb eenvoudig geen account. Nou ja, alleen een zakelijke op LinkedIn, die ik vrijwel niet gebruik. Misschien komt het omdat ik niet zo van beeldschermen houd. Of ben ik gewoon niet het type om en public mijn lief en leed te delen? Ik weet het niet.

Volgens intimi heb ik de neiging me in sommige zaken wat behoudend op te stellen. Het duurt bij mij kortom altijd een tijdje, voordat ik het nut ontdek van ‘nieuwerwetse’ uitvindingen. Zo heb ik mij in het verleden lang verzet tegen de aanschaf van een pinpas (Ja, echt!), online bankieren (Ik had toch een mooi afschriftenmapje?), of een mobieltje met internet (bang voor touch screens). Vroeg of laat komt er echter een moment dat ook ik, vaak noodgedwongen, van het ‘nieuwerwetse’ gebruik moet maken. Ik geef het ruiterlijk toe: meestal ben ik vanaf dat moment meteen ‘om’. Nog sterker: ik betrap mijzelf op de gedachte: ‘Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?’ Misschien was het simpelweg drempelvrees…

‘Of ben ik gewoon niet het type
om en public mijn lief en leed te delen?’

Voor mij was het schrijven van een weblog ook zo’n drempel. En, als u er niet mee zit, ga ik vanaf vandaag ook deze drempel over. Net zoals vele andere voor mij, ga ik weblogs schrijven! Er is genoeg te bedenken vanuit mijn vakgebied; de seksuele opvoeding van jonge kinderen. Bijvoorbeeld over ervaringen van pedagogisch medewerkers hiermee op de groep. Of over de mening van ouders hierover. Of ik schrijf iets over mijn nieuwe boek. (Ja ik weet het, zó 2011, bladeren in een boek!).

Misschien is dit de laatste stap die ik nodig heb om vertrouwd te raken met sociale media. Al schrijvende, raak ik nu al over mijn drempelvrees heen. Ik weet niet hoe dit voor u ligt, maar ik zie uit naar de volgende weblog!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.