Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne om verdrinking te voorkomen

Campagne om verdrinking te voorkomen

Verdrinking is doodsoorzaak nummer één onder jonge kinderen. Daarom is Stichting Consument en Veiligheid de campagne gestart ‘Voorkom Verdrinking’ die zich hoofdzakelijk richt op professionals op lokaal niveau. De campagne loopt vanaf half mei tot eind 2011.

Veel allochtone slachtoffers
De campagne houdt concreet in dat professionals uit de kinderopvangsector en het onderwijs een gratis toolkit kunnen bestellen op de website van Consument en Veiligheid. Met de producten kunnen zij het onderwerp onder de aandacht te bengen van ouders en erop aandringen dat het toezicht bij zwemwater wordt vergroot. De toolkit bestaat uit een handleiding, een dvd met voorlichtingsfilm, campagnefolders en – posters en een informatief spel om in groepsverband te spelen. De film is in het Arabisch en Turks ondertiteld. Helaas blijkt dat allochtone kinderen een groter risico lopen op verdrinking omdat zij niet altijd kunnen zwemmen. De campagne speelt daarom speciaal juist op deze doelgroep in.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.