Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cameratoezicht Robert M. moet opgeheven

Cameratoezicht Robert M. moet opgeheven

Het 24-uurs cameratoezicht van Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, moet direct stoppen. De voorzitter van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) heeft dat woensdag bepaald. Dat is donderdag bekend geworden. M.’s advocaat Tjalling van der Goot had gevraagd het toezicht op te heffen.

Zelfmoord
Volgens de RSJ zijn er geen concrete aanwijzingen dat M. zal proberen zelfmoord te plegen. Ook heeft een psychiater geadviseerd het cameratoezicht op te heffen. Volgens Van der Goot heeft de directeur van de penitentiaire inrichting waar M. zit overigens nog niet bevestigd dat het toezicht ook echt is beëindigd.

Onterecht
Robert M. wordt sinds zijn aanhouding op 7 december vorig jaar door camera’s in de gaten gehouden. De gevangenisdirecteur besloot om de 2 weken dit toezicht te verlengen. M.’s advocaten vechten deze beslissingen sinds februari aan. Verschillende instanties hadden al geoordeeld dat het verlengen van het cameratoezicht onterecht was. Die uitspraken gingen echter steeds over periodes in het verleden. Het toezicht bleef dan ook gewoon bestaan. Het huidige oordeel van de voorzitter van de RSJ gaat over de huidige situatie. Volgens Van der Goot zal de gevangenisdirecteur deze beslissing dan ook moeten respecteren.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.