Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

BVOK: ‘Verklaar de cao Kinderopvang niet algemeen verbindend’

'De meeste kinderopvangbedrijven zijn onvoldoende solvabel en liquide om een nieuwe crisis te kunnen opvangen', stelt de BVOK. Daarom pleit zij voor directe aanpassing van de Wet IKK en het niet verbindend verklaren van de nieuwe cao Kinderopvang.
iStock

‘De

Registreren

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Er wordt wel heel erg snel geroepen om niet dit niet door te laten gaan, alsof alle dingen worden aangegrepen. Het beroep is zwaar, en ook daar mag ook aandacht aan gegeven worden. Juist met de huidige situatie zou men meer zijn medewerkers moeten waarderen. Er is al een nijpend te kort aan PM’ers, en na deze crisis is dat niet anders. Paniekvoetbal schiet niemand iets mee op. Bovendien waren de partijen reeds akkoord. Dus in principe vanaf dat moment toch al algemeen bindend lijkt mij.

  3. Bijzonder dat werkgevers nu al beginnen te piepen. We zijn nog geen twee weken dicht en ouders krijgen hun eigen bijdrage dus terug. En gezien het aantal kleine of 0- urencontracten van veel pm-ers komen er eerder weer meer pm-ers in de ww. Echt een egoïstisch voorstel dus. Geen enkele reden om nu al in paniek te raken. Ook dat doet de economie geen goed.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.