Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buitenschools natuuraanbod in Amsterdam

Buitenschools natuuraanbod in Amsterdam

Kinderen van 29 Basisscholen in Amsterdam Noord krijgen buitenschoolse activiteiten aangeboden om hun natuurtalent te ontwikkelen. De activiteiten zijn zowel voor kinderen die al naar de bso gaan als voor kinderen die dat niet doen. Zij kunnen zichzelf voor de activiteiten inschrijven. Het arrangement heet Natuurtalent in Amsterdam Noord en is ontwikkeld door de NME (Versterking natuur- en milieueducatie in Nederland).

Groene freelancers
Naast groene activiteiten krijgen kinderen voor de duur van ongeveer 10 weken een kennismakingscursus en verdiepingscursus aangeboden over de natuur waarin ze op speelse wijze kennis maken met natuur en milieu. ‘Maar’ vertelt Lineke van Opzeelandv an NME, ‘het is zeker niet schools of een verlenging van de schooldag. De activiteiten moeten vooral voor de ontspanning zijn.’ NME werkt voor het project samen met Stichting Ecokids Nederland, stadsdeel Amsterdam-Noord, welzijnsinstellingen en een groep “groene” freelancers. Deze freelancers hebben een diverse achtergrond, van biologen tot kunstenaars die acht keer actviteiten aanbieden van anderhalf uur. Daarnaast krijgt Amsterdam-Noord een natuurclub waar kinderen die veel feeling hebben met natuur en milieu wekelijks terecht kunnen.

Meer kennis over voeding, natuur en milieu
Omdat er al zoveel naschoolse aanbod is voor kinderen van groep 5 en 6, richten de activiteiten vooral op jongeren kinderen van 6-8 jaar, maar er zijn ook activiteiten voor de wat oudere kinderen (8-10 jaar). De activiteiten moeten ertoe bijdragen dat kinderen weten wat het menselijk effect is op natuur en milieu, en wat de herkomst van voeding is. Uiteindelijk moeten ze  waarde gaan hechten aan natuur en zelf actief betrokken zijn om natuur en milieu in stand te houden en te verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.