Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso Escape ontwerpt Bso van de Toekomst

Bso Escape ontwerpt Bso van de Toekomst

De kinderen van Bso Escape uit Wageningen hebben de prijsvraag BSO van de Toekomst gewonnen. Ze ontwierpen ideeën voor een duurzame bso-locatie met technische hoogstandjes zoals glijbanen die energie opwekken als je erover heen glijdt. De prijs is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO).

Stemmen
Allerlei hoogstaande bezoekers brachten hun stem uit op de ontwerpen zoals wiskundige Robbert Dijkgraaf en de prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. Dit deden ze tijdens de open dag en de officiële opening van het nieuwe onderzoeksgebouw van het NIOO in september.

Microscoop
Het NIOO had de kinderen geïnspireerd tot allerlei bijzondere duurzame oplossing voor hun BSO van de toekomst. Ze bedachten zonnepanelen die ook meteen ronddraaien als windmolens, energiezuinige koelkasten in de grond, wc’s die spoelen met grondwater en allerlei dieren op het bso-terrein waarvan je de mest ook weer kunt gebruiken om groenten te kweken. De kinderen wonnen een bedrag van 200 euro en gaan dit besteden aan de aanschaf van een microscoop zodat ze goed dieren en planten kunnen onderzoeken.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.