Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Breda investeert in peuters

In navolging van andere gemeenten, wil ook Breda werk maken van een 100 procent-bereik van peuters. Breda trekt 400.00 euro uit om de 320 peuters die nog geen gebruik kunnen maken van voorschoolse voorzieningen een plekje te geven in de kinderopvang.
Breda investeert in peuters
Foto: ANP

Deze groep peuters wordt nu nog niet bereikt omdat hun ouders de kinderopvang niet kunnen betalen én omdat ze daarnaast ook niet tot de doelgroep-peuters behoren die subsidie krijgen voor VVE in de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf.

Inkomensafhankelijk

De 400.000 euro dekt niet de volledige kosten van de opvang van de 320 peuters. Ouders krijgen daarom een financiële tegemoetkoming waarvan de hoogte afhankelijk is van het inkomen. Ouders krijgen een vergoeding voor maximaal 7 uur voorschoolse opvang per week. De tegemoetkoming wordt vanaf 1 april ingezet.

Sociale achterstand

Met de investering wil de gemeente Breda sociale achterstand van jonge kinderen beperken en achterstanden zoals met taal aanpakken voordat de kinderen aan de basisschool beginnen. Breda is zeker niet de eerste gemeente die beleid heeft ontwikkeld om voorschoolse voorzieningen voor alle peuters laagdrempelig te maken. Andere voorbeelden zijn o.a. Almere, Eindhoven en Leeuwarden.

Samen opgroeien

Pauline Schellart, directeur/bestuurder van Kober groep (de grootste kinderopvangorganisatie in Breda) zegt op Breda.nl: ‘Kinderen leren heel veel van elkaar en door ze samen te laten opgroeien en ze spelend te laten leren, hebben zij een hele goede basis voor de rest van hun leven. Dat alle kinderen de kans krijgen om deel te nemen aan een kwalitatief goed voorschools aanbod, is dus van grote waarde.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.