Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brandbrief naar fractievoorzitters

Brandbrief naar fractievoorzitters

Twaalf kinderopvangorganisaties uitten in een brandbrief aan fractievoorzitters hun grote zorg over de mogelijke gevolgen van een aangekondigde maatregel van demissionair minister Rouvoet. Ze vrezen dat de extra bijdrage die ouders moeten gaan betalen aan kinderopvang vanaf 2011 vooral doelgroepouders in gevaar zal brengen.

Massaal stoppen
De twaalf kinderopvangorganiaties zijn verenigd in KIK (o.a. DAK Kindercentra, Stichting Kinderopvang Hilversum, Humantitas, Kanteel en Kinderopvang 2Samen). In de brief leggen de organisaties uit: ´Doelgroepouders´leven van een inkomen op bijstandniveau. KIK voorziet dat zij massaal zullen stoppen met het afnemen van kinderopvang omdat zij het niet meer kunnen betalen. Dit is dramatisch voor hen en voor hun kinderen. Deze kinderen hebben kinderopvang namelijk vaak hard nodig om succesvol onderwijs te kunnen volgen. Kinderopvang biedt hen bijvoorbeeld omvangrijke Voor- en vroegschoolse trajecten die hen bijspijkeren waar nodig.

Segregatie ook in de kinderopvang?
KIK concludeert dat de maatregel in sociaal, maatschappelijk en economisch opzicht meer gaat kosten dan gaat opbrengen op lange termijn. Zij waarschuwen voor een soortgelijke tendens in de kinderopvang als in het onderwijs waar door de segregatie zwarte en witte scholen zijn ontstaan. In de brief schrijven zij: Als deze maatregel doorgaat, zien we deze tendens zich ook in de kinderopvang voltrekken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.