Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchevereniging: ‘Veiligheid van vervoer GoCab staat voorop’

Onlangs is de BMK op werkbezoek geweest bij Van Raam, de fabrikant van de fietstaxi GoCab. In tegenstelling tot wat in eerdere berichtgeving leek te worden gesuggereerd, is er geen aanleiding om de GoCab nu niet te gebruiken voor vervoer in de kinderopvang, aldus de BMK.

De BMK laat in een aanvullend bericht weten dat zij geen aanleiding zien om de GoCab fietstaxi niet te gebruiken voor vervoer in de kinderopvang. ‘We zijn uitgebreid met Van Raam in gesprek geweest en zijn overtuigd dat ons gezamenlijke belang de veiligheid van vervoer van kinderen is.’

Werkbezoek in juni

Op 16 juni dit jaar werd een werkbezoek aan Van Raam afgelegd door Gjalt Jellesma (voorzitter BOinK), Loes Ypma (voorzitter BMK) en Emmeline Bijlsma (directeur BK). Zij kregen een rondleiding door de fabriek en uitleg over de GoCab fietstaxi. Zij waren ‘onder de indruk’ over wat zij zagen.

Openbare weg

Eerder liet de Inspectie Leefomgeving & Transport (IL&T) weten dat de GoCab fiets een elektrische bakfiets is die altijd op de openbare weg gebruikt mag worden. Uit een vermogenstest van het IL&T blijkt dat het vermogen van de GoCab met 232,6 Watt ruim onder de 250 Watt blijft. Dit houdt in dat de GoCab een elektrische bakfiets is en geen machine die moet worden aangemerkt als bijzondere bromfiets. Hierdoor is er voor de GoCab geen typegoedkeuring vereist.

De GoCab is geschikt voor het vervoeren van acht kinderen. De fietstaxi is standaard voorzien van elektrische trapondersteuning.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.